Het Koninkrijk – Jess Rothenberg (DUTCH review)

Vanaf het moment dat ik dit boek in de winkels zag, wist ik meteen dat ik het wou lezen. Op de kaft luidt: “Wat als ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ niet zo mooi is als het lijkt?” Dat zinnetje trok meteen mijn aandacht. Een dark dystopisch verhaal met sci-fi elementen, perfect voor fans van Disneyland en magie. Natuurlijk was de cover ook prachtig en zeer aanlokkend.


Welkom in het Koninkrijk… waar ‘Happily ever after’ niet alleen een belofte is, maar een wet.

Het Koninkrijk is een fantasy-pretpark waar gasten worden ondergedompeld in een wereld vol virtuele draken, gigantische kastelen en hightech wezens.

Ana is een van de zeven Fantasisten, wondermooie android-prinsessen die ontworpen zijn om dromen waar te maken. Dan ontmoet ze Owen, die in het park werkt, en Ana krijgt voor het eerst gevoelens die verder gaan dan haar programmering… Ze is verliefd.

Maar het sprookje verandert in een nachtmerrie als Ana beschuldigd wordt van de moord op Owen. Het is het begin van de rechtszaak van de eeuw. Door getuigenissen in de rechtbank, interviews en Ana’s herinneringen ontstaat een verhaal van liefde, leugens en wreedheid – en wat het écht betekent om mens te zijn.


Ik ben met positieve verwachtingen in dit boek begonnen en ik heb echt veel goeds te zeggen. Ten eerste vond ik het formaat waar Jess Rothenberg heeft voor gekozen super leuk. Er was afwisseling tussen het verleden (voor de rechtszaak) en tijdens de rechtszaak. Dat trok meteen de aandacht en hield steeds de spanning vast. Hier en daar werden er ook foto’s in verwerkt en dat was een héél aangename ervaring!

Ik vond de personages interessant, het hoofdpersonage Ana is namelijk een Fantasist, één van de 7 prachtige android-prinsessen die geprogrammeerd zijn je dromen waar te maken en voor een magische ervaring in het pretpark te zorgen. Ze begon steeds meer menselijke trekjes te krijgen en ook de personages rondom haar begonnen te veranderen. Spijtig genoeg vond ik de personages in dit verhaal toch niet van de sterkste kant en de “main romance” vond ik niet zo overtuigend.

Ik vond dit boek helaas soms een beetje simpel geschreven. Zoals ik eerder had vermeld, de personages wisten me niet te overtuigen. De plot vond ik wel interessant, het las super vlot en de hoofdstukken zijn kort, wat ik altijd apprecieer. Maar ondanks dat had ik niet echt het gevoel dat ik werd verrast door de plottwists, en het einde vond ik toch een beetje raar.

Toch ben ik blij dat ik dit boek heb gelezen: het was een heel unieke ervaring vergeleken met alle andere boeken die ik ooit tevoren heb gelezen. Een leuke thriller en perfect voor mensen die houden van het donkere kantje van “happy ever after”. Uiteindelijk gaf ik dit boek 3,5 sterren!

Bedankt Uitgeverij Moon om dit recensie-exemplaar naar me toe te sturen!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s