China Rich Girlfriend – Kevin Kwan (Recensie)


Titel: China Rich Girlfriend (Crazy Rich Asians #2)

Auteur: Kevin Kwan

Samenvatting: Rachel Chu heeft alles wat haar hartje begeert: een schitterende diamanten ring, de perfecte bruidsjurk en bovenal: de liefde van haar leven, Nicholas Young, die bereid is zijn erfenis op te geven om met haar te trouwen. Maar Rachels droombruiloft is niet compleet zonder haar biologische vader. Na een schokkende onthulling belandt Rachel in Shanghai, waar ze meer pracht en praal ziet dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Zal ze hier, tussen de Ferrari’s, exclusieve clubs, chique veilinghuizen en gigantische villa’s, eindelijk vinden wat ze zoekt?


China Rich Girlfriend is het tweede boek in deze fantastische trilogie geschreven door Kevin Kwan. In deze recensie zal je geen spoilers vinden dus wees maar gerust!

Het 2e boek in deze serie vond ik echt zo fijn om te lezen. Deze boeken zijn vrij dik als contemporary roman maar toch voelt dat niet zo: je vliegt er echt doorheen. Kevin Kwan heeft een zeer aangename schrijfstijl met hier en daar een paar woordjes in een Aziatische taal en grappig taalgebruik. Ook zijn er soms wat grapjes en dat was altijd leuk. Als er Aziatisch eten werd vermeld, werd er ook uitgelegd wat dat eten allemaal bevat en dat vond ik een leuke toevoeging. Het deed me de Aziatische cultuur echt nog meer appreciëren.

De samenvatting van dit boek laat je misschien denken dat het allemaal rond Rachel Chu draait, maar dat is niet het geval. We volgen verschillende personages die zich bevinden in verschillende landen over de hele wereld. Dit vond ik een toffe manier om het verhaal te vertellen. Uiteraard waren er soms wat personages waar ik minder interesse in had, maar dat gevoel heb ik bij alle boeken met meerdere perspectieven.

De personages waren zo realistisch en leuk om beter te leren kennen. Er zijn zoveel mensen die ik gewoon in het echt zou willen ontmoeten. Ze zijn één voor één zo uniek, hilarisch en leuk. Ik denk dat mijn favoriet toch Astrid was! Ik was echt een grote fan van haar karakter want ze bleef altijd zichzelf. Ik kijk echt naar haar op omdat ze zo’n grote inspiratie kan zijn.

De richting waar het verhaal naartoe ging vond ik echt zo leuk. We kwamen steeds meer te weten over de ingewikkelde familiestructuur tussen de rijken van Singapore en de complexe relaties binnen een gezin. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en je leest over nieuwe: het blijft de hele tijd verfrissend.

Mijn conclusie is dat ik enorm veel heb genoten van dit vervolg, zelfs meer dan het eerste boek! Ik ben dichter gegroeid bij de personages en hun leven, en ik kan niet wachten om het laatste boek Rich People Problems te lezen. Ik hoop dat deze trilogie steeds maar beter wordt!

Bedankt aan Uitgeverij Lannoo en Boekerij om dit boek op te sturen!

Liefs

Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s