Ondergang – Tine Bergen (Recensie)


Zeven Japanse leerlingen komen tien dagen naar het College voor een uitwisselingsproject. Alles is tot in de puntjes geregeld, tot blijkt dat de bus met leerlingen en begeleider is verdwenen onderweg van de luchthaven naar school. Niet veel later ontvangt de schooldirecteur een doos vol afgesneden haar… en de mededeling dat er elke ochtend verder gesneden wordt, tot hij voor iedere persoon in de bus een vrijwillige vervanger kan vinden.
Wat volgt is een helse speurtocht naar de verdwenen leerlingen, waarbij iedereen de ander wantrouwt en beschuldigt. Niemand wil alleen staan in deze race tegen de klok, maar tegelijkertijd onderschat iedereen de kracht van de groep…
Het College is een psychologische thrillerreeks over een seriemoordenaar die graag manipuleert. Dus kiest hij slachtoffers, maar ook daders. Hoe makkelijk is het om mensen te doen moorden? Ondergang is het derde en laatste deel in de serie.


Hey iedereen! Vandaag ga ik het laatste boek in de College-serie, geschreven door Tine Bergen, recenseren. Deze psychologische thrillerreeks is echt de definitie van een “wild ride”. Ik heb er echt enorm van genoten en ik ben blij dat deze boeken de boeken waren die me tot dit genre hebben geïntroduceerd. Deze recensie zal geen spoilers bevatten.

Ook in het laatste boek werd er met verschillende perspectieven gespeeld, wat ik echt een groot pluspunt vind aan deze trilogie. De combinatie van wit en zwart papier, de verschillende vertelperspectieven en de korte hoofdstukken zorgen voor een vlotte leeservaring. Eenmaal ik het boek oppakte kon ik echt zoveel pagina’s aan één stuk uitlezen. Ik vond dat ze echt een geweldige keuze hebben gemaakt om het boek zo in elkaar te steken. Het was zeer verfrissend en op deze manier verloor ik nooit mijn aandacht.

Ook dit keer was de verhaallijn gruwelijk, maar nu neemt het een nòg duisterdere wending en ik vond het echt leuk, haha. Toen ik de achterflap las was ik echt meteen verkocht, het klonk zo spannend! Tine Bergen gaf hier en daar wat puzzelstukjes en de toevoeging van de blog van Nina, waar zij ook mee speculeert met de lezer, vond ik een goed idee. Er gebeurden zoveel interessante dingen in dit boek! Ik vond dat de actie goed was verdeeld en de climax naar het einde toe was geweldig, toen waren mijn hersenen echt aan het ontploffen. Ik had eerlijk gezegd ergens wel de dader verdacht maar ik was nooit helemaal zeker van mijn keuze. Ik vond de duistere wending die de auteur het boek gaf echt goed gedaan en de boodschap die de auteur meegaf vond ik ook knap.

Daarnaast moet ik wel zeggen dat ik niet de grootste fan was van de personages in dit boek. Ik vond de volwassenen zelfs soms een beetje kinderachtig. Ik begrijp wel dat het niet per se de bedoeling was dat we de personages zelfs maar leuk vinden maar ze irriteerden mij soms. Wel vind ik dat hun karakter goed in elkaar zat en er waren zeker en vast verschillende lagen in hun persoonlijkheid. Op het einde had ik toch wel wat vragen over voor de onthulde dader en ik zou het leuk gevonden hebben als die waren beantwoord.

Als laatste wil ik ook even meedelen dat ik Tine Bergens schrijfstijl echt goed vind. Ik lees zelf niet zoveel Nederlands maar ik vond het hier echt helemaal geen probleem. Het was vlot en mooi geschreven en soms dacht ik echt “wow, ik wou dat ik zo kon schrijven”, haha.

Ik denk dat mijn favoriete boek uit de serie toch Onderstroom is! Maar over het algemeen is deze serie echt een aanrader voor mensen die eens psychologische thrillers een kans willen geven. Bedankt Baeckens Books voor het opsturen van dit recensie-exemplaar!

Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s