Rich People Problems – Kevin Kwan (Recensie)


Als Rachel Chu, docent economie aan de Universiteit van New York, haar collega Nicholas Young ontmoet, ziet ze in eerste instantie niets in hem. Rachel is zelf een ABC – een American-born Chinese – en heeft geen interesse in een relatie met een Aziatische man. Maar deze charmante geschiedenisprofessor blijkt toch wel erg goed bij haar te passen…

Als Nicholas Young hoort dat zijn oma op sterven ligt, haast hij zich naar haar toe. Maar hij is niet de enige. Van over de hele wereld trekken leden van de Shang-Young-clan naar Singapore. Binnen de kortste keren verandert de familievilla in een web van intriges en onderhuidse spanningen. Want hoewel iedereen beweert te zijn gekomen om hun matriarch de laatste eer te bewijzen, weet Nick wel beter: de jacht op het familiefortuin is geopend!


Tijd voor het laatste boek in de Crazy Rich Asians trilogie geschreven door Kevin Kwan. Ik heb echt enorm genoten van deze trilogie! Ik toonde in eerste instantie interesse voor deze boeken omdat ik hoorde dat er een film uit kwam met een “full Asian cast”. Als iemand met een Chinese etniciteit had ik meteen al zin om de film te zien! Maar natuurlijk besloot ik als boekenworm om het boek eerst een kans te geven. Ik kocht het boek Crazy Rich Asians en dacht dat dit het perfecte boek zou zijn voor mijn reis in China. Dit was in de zomer van 2019. En laat me je vertellen: ik vond het boek echt geweldig. Mijn vriendin heeft zelfs een foto van mij in mijn pyjama terwijl ik het boek las in een hotel in Hong Kong, haha. Toen ik hoorde dat ik de kans kreeg om de twee laatste boeken te recenseren werd ik zo blij! Ik houd echt van deze trilogie.

Ik kon het echt enorm appreciëren dat er in deze boeken zoveel Aziatische culturen in verwerkt waren. Ook al ben ik niet een Crazy Rich Asian kon ik wel echt van de cultuur genieten. Ik herkende zoveel dingen, maar leerde ook nieuwe gewoontes. De tradities en de hele familieweb vond ik zo verfrissend om over te lezen! Er waren soms ook voetnoten die meer uitlag gaf over een bepaalde gewoonte en die was vaak ook geschreven met veel humor.

Daarnaast vond ik het hele idee ook gewoon zo leuk! Kevin Kwan trekt je echt mee in een leven vol rijkdom. Als lezer bezoek je verschillende plaatsen in de wereld (als er dan een gebied in China werd genoemd dat ik al had bezocht, moest ik altijd een happy dance doen, haha) De drama was hier ook volop aanwezig en mensen, IK HOUD ERVAN. Het was grappig en geweldig. Sommige mensen vonden de details over hun rijkdom soms een beetje extreem, wat ik volkomen kan begrijpen, maar zelf vond ik het wel aangenaam.

Wel vond ik dat er in dit boek niet zoveel plot aanwezig was voor het aantal pagina’s dat dit boek heeft, maar de personages losten dat probleem op. Ik vond het zo tof om te zien hoe iedereen groeide en in dit boek kregen we ook wat meer achtergrondinformatie. Naarmate het verhaal groeide, werd er wel minder gefocust op de relatie tussen Rachel en Nick, maar dat vond ik geen enkel probleem. Er zijn verschillende verhaallijnen die mooi samensmelten en het vormde een mooi geheel. De personages in dit boek zijn gevarieerd: voor sommige personages was ik echt aan het cheerleaden en voor anderen moest ik even mijn ogen rollen, het was echt een leuke leeservaring.

Ik raad je deze trilogie zeker en vast aan! Zoals je ziet heb ik er enorm van genoten en ik ga deze drama queens echt missen.

Bedankt uitgeverij Meulenhoff Boekerij voor het verzenden van dit recensie-exemplaar!

Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s